va§IONia

03.01.2012.

Svevidjeće oko

 

 

 

Prije par dana gledam nekakav izvještaj o tome šta su se dogovorili u Councilu of the European Union (Savjet Evropske unije), pa, kad vidjeh sliku sjedišta tog Savjeta, uopšte ne saslušah šta je srž informacije, odnosno dogovora, nego me zaokupi to što sam vidjela. A vidjela sam inserte ove zgrade, kako rekoh sjedišta Savjeta Evropske unije u Briselu, a nosi ime Justusa Lipsiusa.

 

 

Sjedište Savjeta Evropske unije u Briselu. Zgrada nosi ime Justusa Lipsiusa.

 

 

No, o tome ko je bio Justus Lipsius nešto kasnije.

Na fotografiji ove zgrade samo se naslućuje ono što je zagolicalo moje interesovanje. Poznate evropske zvjezdice u krugu, sa zastave i amblema Evropske unije, uokvirene su dvjema žutim linijama na način da prikaz, tako u kompletu, neodoljivo asocira na oko. Kada otvorih zvanični web portal Savjeta Evropske unije ( http://www.consilium.europa.eu/ ), sumnje su mi se i potvrdile - radi se o logou Savjeta.

 

 

  

Logo Savjeta Evropske unije (Council of the European Union). Logo je do neke, čini mi se, 2007. godine izgledao drugačije, odnosno nije bilo vizuelne asocijacije prikaza na oko.

 

 

Ono što je na ovom logou i na zvaničnom portalu Savjeta Evropske unije http://www.consilium.europa.eu/  također primjetno, ali i što se sve češće naglašava u medijskim izvještajima je da se za Council of the European Union koristi vrlo interesantna "skraćenica" - Consilium. Prvo, terminu 'savjet' odnosno 'council' (na engleskom jeziku) u latinskom odgovara termin concilium, a ne consilium. Drugo, razna značenja termina consilium veoma su interesantna. Kreću se u opsegu od onih opštih; kao što su razmatranje, konsultacije, skupština, savjet (kao tijelo, skup ljudi) do konkretnijih; kao što su savjet (kao davanje savjeta), sugestija, mudrost, plan, svrha, sud ili presuda, savjetovanje vladara i njegovog suda, imperijalno savjetodavno vijeće (ili savjet) - http://www.encyclo.co.uk/define/consilium .

Zašto je umjesto, na primjer, skraćenice CEU za Council of the European Union izabrana "skraćenica" Consilium sami ćemo prosuditi. Ovo je moja prosudba: Simboli igraju u prostoru podsvjesnog i nadsvjesnog. Njihovo ciljano igralište nije razumsko i svjesno. Consilium je, podsvjesno, moćna riječ, ona nam priča i kada je razumsko (svjesno) uopšte ne uzima u razmatranje i tako joj, zar ne, odgovara ovo posljednje na listi značenja - imperijalno savjetodavno vijeće.

 

No, da se vratim logou Consiliuma. Ne znam da li vas, ali mene ovo oko asocira na Svevidjeće oko ili Oko proviđenja ( http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_of_Providence ). Svevidjeće oko korijene vuče iz egipatske mitologije, odnosno temelji se na prikazu Oka Horusa.

 

 

Prikaz Oka Horusa, sina vrhovnog božanstva kod drevnih Egipćana

 

 

Egipatsko Oko Horusa u hrišćanstvu je zamijenjeno Svevidjećim okom i uglavnom je uokvirivano trouglom koji predstavlja Sveto trojstvo. Kako god, Svevidjeće oko je danas, istovremeno, i religijski, i ezoterički, i simbol tajnih društava i moćan sekularni simbol, kako je, uostalom, i prikazano u nastavku.

 

 

Alhemijski drvorez prikazuje Svevidjeće oko (Božije oko) što lebdi po nebu

 

Svevidjeće oko na kapiji Imperijalne katedrale u njemačkom gradu Aachenu

 

Svevidjeće oko na pijedestalnoj dekoraciji spomenika u čast ruskog imperatora Aleksandra I (Rusijom vladao od 1801. do 1825.)

 

Svevidjeće oko na vrhu Deklaracije o ljudskim pravima nastale tokom Francuske revolucije 1789. godine

 

Svevidjeće oko u trouglu na fasadi ezoteričkog "hrišćanskog" hrama (1920. godina) u Mount Ecclesia, Kalifornija. Mount Ecclesia je sjedište bratstva i servisnih organizacija tzv. Družine rozenkrojcera ( http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Ecclesia ).

 

Svevidjeće oko na crtežu Velikog pečata Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj pečat još uvijek je u upotrebi.

 

Svevidjeće oko na novčanici od jednog US dolara

 

 

Ok., imamo simbol koji je evoluirao od Oka Horusa, iz mnogobožačke egipatske mitolgije, do Svevidjećeg oka, Oka proviđenja ili Božijeg oka (iako ga samo rijetki nazivaju doslovno tako) u hrišćanstvu. Imamo simbol koji se, kao takav, nemilice eksploatiše od strane tajnih, ezoteričkih i okultističkih društava. Ok., imamo, na koncu, duboko sekularni simbol koji je prisutan ni više ni manje nego na novčanici od jednog dolara.

 

Šta će ovakav simbol Consiliumu, odnosno Savjetu Evropske unije? To je, bar tako Uniju prikazuju, sekularni, multinacionalni, multietnički i multikulturalni savez država. Da li ovakav simbol, kao svoj, mogu doživjeti ateisti, da li ga, kao takvog, mogu doživjeti muslimani? Šta nam poručuje činjenica da sjedište Savjeta Evropske unije u Briselu nosi ime Justusa Lipsiusa ( http://en.wikipedia.org/wiki/Justus_Lipsius ). Južnoholandskog, odnosno belgijskog filologa i humaniste, kako to Wikipedia navodi, kreatora Neostoicizma i ideje o idealnom građaninu. Zašto je Justus Lipsius bio podobni "velikan" na način da se u njegovu čast, njegovim imenom nazove sjedište Savjeta Evropske unije? Koliko je tome doprinijela činjenica da je bio jezuita, te da su ga roditelji pokušavali udaljiti od Societas Iesu (Društva Isusa), paravojnog i okultističkog krila Rimokatoličke crkve (Vatikana) koji je ustoličio Ignacio de Loyola (Ignjacije od Lojole)? Mnogo je djela, knjiga, studija, veoma ozbiljnih i argumentovanih, ali i onih paušalnih, objavljeno, a u kojima se navodi da u Vatikanu postoji papa i tzv. crni papa, odnosno čovjek koji je nadređen Jezuitskom redu, rimokatoličkom redu koji, u svojim planovima i realizacijama, odgovara isključivo svom, tzv. crnom papi.

Ignacio de Loyola (Ignjacije od Lojole) - http://en.wikipedia.org/wiki/Ignatius_of_Loyola - osnivač je Jezuita, paravojnog i okultističkog reda Rimokatoličke crkve. Jezuiti danas najplodotvornije djeluju u oblasti obrazovanja i edukacije. Javna je tajna da je većina elitnih evropskih univerziteta i fakulteta pod njihovim direktnim uticajem. Jezuitsko školovanje prošao je i aktuelni predsjednik Consiliuma (Savjeta Evropske unije) Herman Van Rompuy

Da li je činjenica da je prvi (i aktuelni) predsjednik Consiliuma (Savjeta Evropske unije) Herman Achille Van Rompuy ( http://en.wikipedia.org/wiki/Herman_Van_Rompuy ) svršenik

Herman Achille Van Rompuy

jezuitskih elitnih škola pomogla tome da sjedište Consiliuma dobije ime po Justusu Lipsiusu?

Orvelov Veliki brat oduvijek je pričao jezikom simbola. Previše bi prostora i vremena oduzela elaboracija zašto ti i takvi simboli nikada neće biti moji, odnosno zašto ih se gnušam. Kakva god bila, bivša SFRJ dala je nešto na čemu ću joj do kraja života biti zahvalna. Veoma široko i temeljito opšte obrazovanje koje je sprečavalo da pojedinac postane (i ostane) robotizirani organizam kojim će se, na podsvjesnom nivou, veoma lako upravljati do konačnog cilja - "idealnog građanina". Ostvarenje misije - što uniformnijeg sistema obrazovanja za vaskolike potomke evropskog građanstva - vrlo će skoro početi davati rezultate. Oni, neki drugi, rijetki, i dalje će djetinjstvo provoditi uz privatnog učitelja, mentora, a mladost po elitnim (jezuitskim) visokim školama.

Živi bili, pa vidjeli šta se u Consiliumu kuha.


PROZA I POEZIJA
Lirika o ljubavi
Koščej Besmrtni
Sarabanda
In quo totum continetur
Svijet na ruševinama budućnosti
Skica za moja življenja
Priča
Magija
On i žena
Grim majstor
Ovdje, po našoj glavi
Eter
Svađe vremenà
Caturaṅga (चतुरङ्ग)
Jezgro
Žurba i kalabaš lula
On nema ime
Keridven
Ustakljeni mrak
Sve
Neka ulica
"Poezija Magla: Fetiš (šššššššš)"
"Anthem for Minorities: Kažu da smo budale"
"Crno u vrećama"
"Mythic Fantasy tour"
"Čuvari"
"Rock 'n' Roll"
"Mrijestilište"
"Horizont događaja"
"Homage: Weird Tales Heavy Metal Generation"
"Da li jesam?"
"Tužna priča o neutralisanim osmatračnicama"
"Unus mundus"
"Marija koja priča"
"Epilogna stvarnost"
"Ušivanje"
"Adagio za lutku"
"Nešto vremena u sobici"
"Sakupljač misli"
"Premotano na kraj"
"Pismo"
"Tref dama"
"Pod drvetom"
Dirigent
Reciklirani traktat o kosmogoniji
Ništenje
Uhvaćene vode
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།
Pjesma iz Burana
N-ta
Neshvaćene riječi
Digitalne tvari
O prirodi (stvari)
Protokoli
Mjesto odakle dolaze pitanja
Meta
Ona je ja
Dolazi sve što treba
Nad(ri)čovjek
Svemirska buka
Razrušeni ljudi
Koncert koji traje 36:26
Ogled o smislu
Bez premca (once again)
Blues
Gornja brada
Sofija
Kameni junak
Koja riječ?
Muzika
Zelena Angela
Biblioteka
Usud blagosti
Igra
Moja bijesna cura
Stvaranje cvijeća
Sam
Volja
Uzrečica
Mladi ja
Epitaf mome pjesniku
Riječi za nepotentan mit
Broj dana rođenja
Suza u noći
Grad
Oči su od Oca
Koja je tajna našeg srca, žalosti?
Traktat
Priča počinje kao nedovršena rečenica.
Jeanne d'Arc
Pisanje
Iz suze
Vrijeme
Stopa ode
Intro
Crkva sv. Đorđa
Naša
Grijeh kiša
Srce gdje nema zašiješ
Riječ
Zamjenjiva kategorija
Ona koja svjedoči
Moneov kist
Ono što širi
Učim
Klupe čekanja
Upišimo odgovor
Frekvencija
Bosanska
Jednostavno.
Lagano putovanje
Susret
Bedem
Dlanovi i rosa
Ženska
Vrijeme i bjelina
§
Notni zapis
Polagano
Molitva za ženu
Rađanje
Majčin telal
Svijet odgovora
˛˛~°°°~¸¸
Za novih par sijedih
Solo para siempre
Starcu
Et in Arcadia ego
Jednoj od svih, svakoj od jednih
Elegija o smrti mašte
Čeznem te flamenko
Soba misli
Unutrašnja
Stvaranje
Mislim...
Obalu zapljuskuje proljeće
Putešestvije
Amajlijin naslov duše
Bijela pčela
Umorena mora
Pismo
Priznanje
Prvi dešeni
Apokaliptično komična
Daleka
Dan
¤

Dan
U prilog teorije haosa
Fuga bez muzike
Kurčeviti trubadur i iskusna muza
Dolina ubranih breskvi
Poezija magla
Kolijevka u stihu
Posljednja činija žita
Broj dana rođenja
Teslina ploča
Slaviti život

FILOZOFIJA, PSIHOLOGIJA I ISTORIJA
Górecki: Simfonija žalosnih pjesama
يين زرتشت (Zaraθuštra)
Sve što trebaš znati o ljubavi
In quo totum continetur
Sajensifikacija fikcije ili o traženju opravdanja: Los Voladores
Svijet na ruševinama budućnosti
Hiperdimenzionalna materijalizacija
Svojstvo!
Voli!
24 duge godine od masakra: Konačno uhapšen Radomir Pantić i prvi egzekutori 63 civila u selu Zaklopača kod Milića, ubijenih u jednom danu (neka ostane zapis ko je nalogodavac, a još uvijek nije uhapšen)
"BEAT THAT!" vol.1: Ljudska prava
"Samo je loša vijest dobra vijest"
"Antisemitizam u Sarajevu"
Eter
Jezgro
NOISe proudly presents: Blogeri & Asocijacije
"Mythic Fantasy tour"
"Horizont događaja"
"Da li jesam?"
"Tužna priča o neutralisanim osmatračnicama"
"Epilogna stvarnost"
"Kotač"
Šta je činjenica?
Reciklirani traktat o kosmogoniji
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།
Pjesma iz Burana
N-ta
O prirodi (stvari)
Meta
Nad(ri)čovjek
Svemirska buka
Ogled o smislu
Sofija
Samorecepti: Iskomunicirano (za sada)
GENOCID: Onemogućavanje rađanja
Zašto?
Mladići prepisivali ponašanje svojih očeva od prije 20 godina
Iz neznanja i zbog malicioznih ciljeva - (zlo)upotrebe
Ko nam je dao PRAVO (izbora)?
Tajne
Rašomon: Nacija, etnička pripadnost, religija
Rat
Čudesna biljka
Imaj vjere.
Čovjek koji je zaustavio pustinju
Od...
Osjećam, dakle postojim.
Intro
PREPORUČUJEM: Inferiornost = zavist = podsmijeh
Bartolomejska noć ili o šovinizmu
Pojava
Čoporativno ZLO & čoporativno DOBRO
Ona koja svjedoči
Abeceda
Šta znači ćutiti & šutiti?
PREPORUČUJEM: Već znam da ću se, bar u nekoliko navrata, vraćati ovome predavanju u trenucima kada injekcija optimizma na čas zataji. (Zamislimo da karikirajućeg imitiranja određenih osoba nema. U tim dijelovima neprimjereno, ali hajde...)
"Okrajak za kraj" ili o satanizmu
Zlo znanje i ravnodušno sivo vs. udruživanje
”Miješanje”
Studija o kulturi života i kulturi smrti
O samocenzuri
Znakovi
Boje ili rasprava o isključivosti
Ljudi
Dokaz
Zlo
O... nečemu (počeh kao Tramvajsexualac s naslovima:-)
Orgon ili o “spaljivanju vještica”
Kako očevi vole...
Samotnost
Izdržljivost ili ponešto o poboljšanom JA
Ljubav mori
(ANALIZA MOJE SRAMOTE) Svakih 10 sekundi...
Sjećanje
Red privatnog, red jednostavnog, red dosadnog
Filozofija krajnosti ili o lijeku: “Furaj mali sam sredinom!”
O (ne!)prijateljstvu
-izmi ili transgeneracijske igre
Umijeće strahovanja ili popis mojih strahova
Ono što ne smijem ili crtice o anarhiji
Preduprijediti svakodnevno loše veliko je dobro
Serijal odnosi: Svijet po mjeri žene
Misterija osmijeha
Uspod modernog rasizma
Supremacija
Serijal “Odnosi”: Žena
Mi, ljudi!
Je li način, je li mjesto?
Krizologija
Sažetost
Entropija
I vas volim sudije.
Abeceda
”Miješanje”
Studija o kulturi života i kulturi smrti
Boje ili rasprava o isključivosti
Dokaz
Zlo
O... nečemu (počeh kao Tramvajsexualac s naslovima:-)
(a)Teološka rasprava
Filozofija krajnosti ili o lijeku: “Furaj mali sam sredinom!”
Ono što ne smijem ili crtice o anarhiji
Preduprijediti svakodnevno loše veliko je dobro
Uspod modernog rasizma
Mi, ljudi!
Rasisti&kastisti
Besa
Ponešto o konkretnom djeliću istine čije je potpuno distorziranje, u međuvremenu, pokušavano na najgresivnije moguće načine
Od špijuna preko novinskih agencija do jedinstvene informacijske slike cijelog svijeta
PREPORUČUJEM: Već znam da ću se, bar u nekoliko navrata, vraćati ovome predavanju u trenucima kada injekcija optimizma na čas zataji. (Zamislimo da karikirajućeg imitiranja određenih osoba nema. U tim dijelovima neprimjereno, ali hajde...)
Zlo znanje i ravnodušno sivo vs. udruživanje
Svevidjeće oko
Panevropa
Orgon ili o “spaljivanju vještica”
Ἅγιον Ὄρος
Nazi Israel
Koncepti

MUZIKA I UMJETNOST
Górecki: Simfonija žalosnih pjesama
Koščej Besmrtni
يين زرتشت (Zaraθuštra)
Sve što trebaš znati o ljubavi
Sarabanda
Tartini
In quo totum continetur
Griegova teška p o b j e d a
Ispravljanje
Пьесы Фантазии
She has her own way now (and she loves Satie :-)
Radosna pjesma nakon litanija (rekli bi k'o fenix)
Grim majstor
"BEAT THAT!" vol.1: Ljudska prava
Mnogo, mnoooooooooogo dobro (pozajmila od Solakhova)
Jonathan Howsmon Davis
Ovdje, po našoj glavi
Smrt znanja
Vinil godine '94.
Svađe vremenà
Idila o 730 pisama Kamili Stösslovoj
Michael Jackson thought a Punk
Mubarek Ramazan, moji blog prijatelji :-)
Sharaniejšn & Ormusovača
Totenmarsch
Dvije čovjekove smrti: Dijete i Starac
Neka ulica
"Poezija Magla: Fetiš (šššššššš)"
"Anthem for Minorities: Kažu da smo budale"
"I own your tears anyway"
"I own your tears anyway"
"Aaaaaaaaaaaaa, ovo je brzina (kec, kec, kec, kec,kec,kec, keckeckec)"
"Crno u vrećama"
"Mythic Fantasy tour"
"Voli metal punk mrzi rat: Ausgebombt"
"Halford & kostimirane godine"
"Rock 'n' Roll"
"What's going on?"
"Horizont događaja"
"Homage: Weird Tales Heavy Metal Generation"
"Doviđenja moja ljubavi, moja strasti"
"Mist ("kiseli" se tri godine, nikako da doživi studijsku verziju)"
"NOISe proudly presents: Nights in Black Satin"
"Tužna priča o neutralisanim osmatračnicama"
"Moj bend"
"Poetry of Old"
"Budžžž"
"Camille Saint-Saëns: La Danse macabre"
"No War!"
"Unus mundus"
"Marija koja priča"
"Vivaldijevo "Ljeto": Žestoko izvođenje"
"Lady Justice has been raped"
"Ušivanje"
"Most Severe Waltz in The Kingdom of My Decided King"
"Adagio za lutku"
"Čuvar armenske muzike: Aram Khachaturian"
"Zrak"
"Dies Irae manual: Pustiti glasno"
"Premotano na kraj"
"Rekvijem"
"Ludi Velšanin, jedan od velikih, još uvijek živ: Sir Karl William Pamp Jenkins"
"Llibre Vermell de Montserrat: Stella Splendens aka narodna muzika iz XIV vijeka"
"Da li se Igra kraljeva ikada začula u Vinčesteru? Kako je slučaj udesio da Серге́й Серге́евич Проко́фьев u baletu o najpoznatijim svjetskim ljubavnicima iz italijanske Verone muzički odredi britanski identitet?"
"Empirija 1978: Kako je Hard Rock prešao u Heavy!"
"Tref dama"
"Saturnesa"
"Osjećaj Matematičara: Tišina prije Bacha"
"Clément Philibert Léo Delibes - Duet cvjetova: Lakmé, kći brahmanskog sveštenika i Malika, njena sluškinja"
"Nadrealizam: O puževima i svecima (Rene Laloux "Les Escargots" feat. The Cult "Saints Are Down")"
"Naprijed je tamo gdje učim"
Dirigent
Borodinov "Knez Igor": Plesovi turskog nomadskog naroda (Kumansko-kipčačka konfederacija X-XIII vijek)
Ovako umiru ljubavnici
U dvorani Planinskoga Kralja
Božanska muzika Johana Pahlbela
Inspirisano Vergilijevim Georgikama: Disati u pauzama
Morgonstemning
Åkerfeldt
Poets and Madmen
Doma
Rock and fuckin' Roll
Multiple Frequency Orgasm
หินอวกาศ
Vàli: Kamen i kora
Sjećam se.., sjećam se velikih podzemnih jezera
Kako Serebrier (najbolje) čuje
Sve zbog čega volim Fedosejeva
Рассказ царевича Календера ili o orgazmu i porijeklu priča
Meta
A Natural Disaster
Totentanz
Koncert koji traje 36:26
Genij ubice i rasiste vs. Balada o tužnom Vargu

Memories
Distorzirani kauboji feat 18 godina stara progresija
Jedan je (Met)
Black Sun
Otkriće (hvala Antoanu :-)
Sam
Sirovina (mojim prijateljima, kažu da se rastajemo)
Suza u noći
Koja je tajna našeg srca, žalosti?
Motion in (e)motion
Vrijeme
Mejah sav
Srce gdje nema zašiješ
Zamjenjiva kategorija
Filozofsko ništa konkretno je svašta
1993.
...
Sada...
Malo više "pozajmiš" od melodijske teme Bonfae, malo "pozajmiš" od Stingovog načina pjevanja i dobiješ pjesmu na vrhu top listi svijeta. No, majstorstvo je to uklopiti na ovaj način. Aranžmanski je besprijekorno.
Muzika
Večeras..., večeras nemam dodati niti oduzeti išta onome/od onoga što gospodin K-Rino reče
Jedno od najljepših orkestarskih velikih djela i jedan od najljepših baleta ikada
Sjetih se... dobra je.
Noćas imam reći ono što su Barbier i Carré rekli u libretu za Gounodovu veliku operu Faust.
Lagano i C oštri
”Kada postanem Sunce, zasjaću život u srca ljudi.”
Mir ili kako ga je čuo Satie
Mislila sam pisati tekst o tome kako je ministar finansija SR Njemačke poručio Britancima kako će se, prije ili kasnije, morati odreći svoje prešs funte u korist €ura, al' se odlučih za ljubav na AC/DC način ;-)
Sestre milosrdnice;-)
Godina od derneka prođe:-)))
§
Notni zapis
Umjetnosti
Strpljenje
Fortune Plango Vulnera
Oh, dear! Ooh, Buckethead!
Baš odgovara;-)
Vrata
Irska tradicionalna (volim ovu pjesmu...)
Opeth opet i ostalo... po mom izboru.
Ramazan Mubarek Olsun
Cover
Tagovi: LJUBAV, MUZIKA i još jedan (nepostojeći tag) ŽIVOT...
Vanredno bolja od originalne
Mubarek dan
Jedno od najljepših orkestarskih velikih djela i jedan od najljepših baleta ikada
”Miješanje”
Studija o kulturi života i kulturi smrti
Notni zapis
Umjetnosti
Tagovi: LJUBAV, MUZIKA i još jedan (nepostojeći tag) ŽIVOT...
Uspon filma, uspon fašizma
Dilema
Misterija osmijeha
Zima
Umjetnost

POŠAST GLOBALIZACIJE
"BEAT THAT!" vol.1: Ljudska prava
"Samo je loša vijest dobra vijest"
"Antisemitizam u Sarajevu"
"Evropo, jebem ti mater zbog izbjeglica!"
Razrušeni ljudi
Zelena Angela
Pax Romana
Ćuti!!!
Ko je čovjek lijevo? Rođen 1923., nije umro. Tito i on su, zapravo, istoga i etničkog i nacionalnog porijekla. Ali, nemoj da vas zbunjuje zadnji podatak, riječ je o mome zaključku, više - manje neprovjerljivom.
Zavjera u praksi: Hvala Bogu što se ne rodih u Americi! 999 - E, da, to je i ZLO i NAOPAKO.
Ko nam je dao PRAVO (izbora)?
Rašomon: Nacija, etnička pripadnost, religija
Rat
No comment
Lijek
Preporučujem: KOLAPS
Mejnstrim mediji ćutali
Stara *urva Evropa.
Joseph Aloisius Ratzinger aka Benedictus PP. XVI & Kuba
Počeo je... nastavak. (A kad je uopšte stalo?)
Od špijuna preko novinskih agencija do jedinstvene informacijske slike cijelog svijeta
Večeras..., večeras nemam dodati niti oduzeti išta onome/od onoga što gospodin K-Rino reče
Zlo znanje i ravnodušno sivo vs. udruživanje
Unija (od kasnog latinskog 'unio'; 'union' značenja JEDINSTVO /od izvornog latinskog 'unus' značenja JEDNO)
SOPA i PIPA ili Hollywood vs. Silikonska dolina prema tumačenju Obame
Svevidjeće oko
Po*izd u crtama
Neko bolestan, neko terorista!!!
Benedictus PP. XVI: STOP UNHATE!
Panevropa
Uživaj kapitalizam!
Anonymvs
O savremenim britanskim krstašima i "svetom" Ólafru Haraldssonu
Dešava se
(ANALIZA MOJE SRAMOTE) Svakih 10 sekundi...
Bruto nacionalna sreća
QI.B.8.01.
Bijela pčela
EU namjerava zabraniti distribuciju i prodaju ljekovitog bilja, te alternativnu medicinu
Kad nema novih, a ono može sa starih... munara;-)
Prvi spermatozoidi sisara proizvedeni u laboratoriji
Legalno pišanje po ljudskim pravima
Lajički, k’o dobar đak Obama
Misao dana
Kako to radi Novi Svjetski Poredak: Revolucije (krvi) na izvoz!
Dinastija, uvijek i zauvijek!
OBAMA...
Mislite li da postoji suštinska razlika između poretka EU i nekadašnjeg SSSR-a?
Pobunite se već jednom!
Bio sam nekad BIO!
Ekumenizam
Sistem vrijednosti
Jedna valuta – jedan poredak
Virtualna Zemlja
Izmišljena vrijednost će svakako pući poput balona od sapunice
Dan LJUDSKIH? prava
Sapunica “WikiLeaks”
Koncepti
Krojači stvarnosti
Plemenito neistinito
Revolucija
Vladavina naroda. Eki?!
Entropija

Čitam...

Bili...
372502

Powered by Blogger.ba