beats by dre cheap

Vladavina naroda. Eki?!

 

Pogledah sada jedan dokumentarac ruskog autora o samitu G8 u Sankt Petersburgu 2006. godine. Ruskom narodu, uostalom kao i svim narodima koji su bili domaćini ovog i sličnih samita, generacijama je uziman novac/vrijednost koje su stvarali, proizvodili za izgradnju i uređenje javnih površina na kojima im je sloboda kretanja zabranjena u ovakvim prigodama. Logika nalaže ovakvo zaključivanje: Narod je generacijama gradio javne površine i zdanja da bi sebi uskratio slobodno kretanje i boravak po i u njima. Ono što je protivustavno iznad svakog društvenog poretka u svijetu je oblast sigurnosti. Koga?

Ona Pa, dajte im kolača! Marije Antoanete danas je evoluirala u Gojima zabranite prilaz! Monarhija je, polažući na pravo dato od Boga, zabranjivala, često neuspješno, prilaz na površine izgrađene od ukradene vrijednosti. Vladavina naroda (demokratija), polažući na pravo dato od naroda, brani, vrlo uspješno, prilaz na javne (narodne) površine izgrađene i uređene od dobrovoljno date vrijednosti. Evolucija?

Kada se ideja o ujedinjenoj Evropi počela ozbiljnije zagovarati, uticajni zagovornici (oni koji, naravno, nisu od Goja) pozivali su se na san o Pax Romana (vječni mir Rimske imperije). Samo će se ponovnim ustoličenjem Imperije evropski narodi zaštiti od umiranja u međusobnim ratovima, parafraziram. Pa, mislim, i omanja monarhija je imala svoje savjetnike, pisare, dvorske službenike poput evropske birokratije, posebno one u Evropskoj komisiji.

 

Nekad su se stvari, bar, nazivale pravim imenom.

 

 

∇a§IONia
http://vasionka.blogger.ba
19/11/2010 15:38