beats by dre cheap

Lajički, k'o dobar đak Obama

 

 

Osim resursa, nafte, gasa, petroleja; zapitah se šta to imaju isto Libija, Irak, Afganistan... Vjeru i...?

Velika Socijalistička Narodna Libijska Arapska Džamahirija; Arapska socijalistička Ba'ath (uskrsnuće, renesansa) partija sa sloganom Ujedinjenost, sloboda, socijalizam!, partija Sadama Huseina; Komunistička narodna demokratska partija koja je do 1992. godine vladala Afganistanom.

 

 

[IMG]http://i168.photobucket.com/albums/u196/Sion_Legacy/Obama-PresidentialSeal.jpg[/IMG]

Satirični prikaz Obaminog predsjedničkog pečata (Potražila sam izvor/web site kako bih navela i autora, ali je Google prikazao da stranica više ne postoji, wtf?!)

 

 

Birati kapitalizam koji veliča prava individue i u kojem, zapravo vrlo otvoreno, samo uski krug pojedinaca ostvaruje ta rajska prava na Zemlji? Nije bitno što u osiguranju tih rajskih prava na Zemlji pojedinci većini ljudi na toj istoj Zemlji posljedično osiguraše paklena prava.

Birati socijalizam koji veliča prava kolektiviteta i u kojem mrvice rajskih prava na Zemlji dobija svekolika raja, uz izuzetak onih koji zbog potkazivanja, drugačijeg mišljenja ili prosto "opasnog uma" bivaju podvrgavani progonu u pakao na dnevnoj osnovi?

 

Šta je preče, hljeba za sve ili slobodnog govora (najčešće u prazno) za sve?

 

Mene je nekako najviše strah uljuljkanosti u imaginarnu slobodu i polupraznopunog stomaka.

Možda se i varam.

 

P.S. Eno i zvanično nazvaše danas na Wikipedia-i izvezenu oružanu revoluciju u Libiju građanskim ratom. Što da ne, zar ne? Nije međunarodno pravo Božije slovo, pa da ne može biti korigovano kako vjetar iz guza puhne ljudima što su nastali od majmuna.

Daj Bože da što manje libijske djece ostane bez roditelja. Amin.

...i iračke

...i afganistanske

...i palestinske

Amin.

 

∇a§IONia
http://vasionka.blogger.ba
24/03/2011 02:00