beats by dre cheap

Anonymvs

 

 

 

[IMG]http://i168.photobucket.com/albums/u196/Sion_Legacy/TH31-OPED-MASK_770303f.jpg[/IMG]

'Anonimnost je mrtva' ispisano je na masci koja je, za potrebe pokreta Anonymous, samo naoko preuzeta iz filma 'V for Vendetta' ('O za osvetu', prim. aut. - slobodan prevod). Masku s ovakvom porukom nosio je jedan od protestanata tokom demonstracija pokreta Anonymous u San Francisku, Kalifornija 15. avgusta 2011.

 

 

No, idemo od početka.

 

U Jevanđelju po Marku, 5:9, dato je objašnjenje šta je to Legija. (Novi zavjet prikazuje susret Isusa Hrista i čovjeka iz Gadare, čovjeka opsjednutog demonima. Desilo se to tokom jednog od Hristovih putovanja.)

 

 

[IMG]http://i168.photobucket.com/albums/u196/Sion_Legacy/Healing_of_the_demon-possessed.jpg[/IMG]

Srednjovjekovni freskovni prikaz izliječenja čovjeka iz Gadare

 

 

"I on (Isus) upita njega (čovjeka): "Kako ti je ime?" I on odgovori, kazujući: "Moje ime je legija, jer nas je mnogo."

 

 

Mnoštvo je poruka pokreta Anonymous na Mreži. Svaku poruku završavaju onom ultimativnom. Riječ je o takozvanom zakucavanju, novinarskim žargonom rečeno. Citiraću dvije posljednje rečenice iz dvije različite poruke pokreta Anonymous objavljenih na YouTube.

   

"Mi smo anonimni.

Mi smo legija.

Mi ne opraštamo.

Mi ne zaboravljamo.

Očekujte nas."

 

"Mi smo anonimni.

Nas je mnoštvo.

Mi ne opraštamo; mi ne zaboravljamo.

Mi smo legija, i mi ćemo biti pobjednici." 

 

 

 

 

Da li je to kraj simbolike? Ne!

Iz onoliko koliko sam za svog iskustva, što čitajući, što gledajući, zaključila proizilazi da se simbolika obilno eksploatisala u svakoj namjeri da se mentalno, a kasnije i fizički, upravlja masama.

A simbolika pokreta Anonymous je sljedeća.

 

 

[IMG]http://i168.photobucket.com/albums/u196/Sion_Legacy/AnonymousProtest.jpg[/IMG]

Fotografija jednog od protesta pokreta Anonymous protiv Scijentologije ( http://bs.wikipedia.org/wiki/Scijentologija )

 

 

Uniformisani su. Ok., ne volim uniformisanost, ne volim je na prvu, pa mi je to, tako, na prvu i odbojno. Posebno mi je odbojno to što je za target uniformisanosti izabrano lice. Lice, striktno fizički gledano, najviše govori o osobenosti. Da li je na sve strane proglašeni cilj Anonymous pokreta da se spriječi korištenje dragocjenih ličnih podataka (koje ljudi ostavljaju trajno pohranjene tokom, na primjer, registracije na Facebooku) u obavještajne svrhe onaj cilj koji opravdava sva sredstva? Pa i ta da se članovi pokreta, osim na Mreži, lišavaju osobenosti i na javi... na ulici, na trgu, bilo gdje. Maštovito je, slažem se, ali mi odiše nekom dijaboličnošću, a tu nikako ne volim.

Dalje. Prije nego što pojasnim u koga su uniformisani, pod čijom su maskom, rekla bih koju oko snažne kampanje Anonymous pokreta protiv scijentologije i takozvane Scijentološke crkve. Takozvane crkve koju je osnovao pisac (i to dobar, čitala Bojno polje Zemlja između ostalog) ni više ni manje nego naučnofantastičnih romana. Jedne minorne takozvane crkve u kojoj je istaknuti član kod Oprah u showu temeljno devastirani "drogama za dizanje" Tom Kruz. Prvo, zašto takvoj minornosti davati publicitet? Drugo, ako nije namjera da bude prvo, zašto je target baš scijentologija? Uklanjanje konkurenta, s obzirom da je scijentologija najmasovnija moderna (osnovana kao sekularna filozofija 1952., pa za godinu dana vaskrsla u takozvanu primjenjenu religijsku filozofiju) religija?

 

Dolazimo do suštine. Sljedbenici Anonymous pokreta ne skrivaju svoja lica iza maske isfantaziranog lika iz filma 'V for Vendetta' ('O za osvetu'), nego iza lica Guya Fawkesa (13 april 1570 – 31 januar 1606), poznatog i pod imenom Guido Fawkes .

 

 

[IMG]http://i168.photobucket.com/albums/u196/Sion_Legacy/Guy_Fawkes_by_Cruikshank.jpg[/IMG]

Ilustracija Guya Fawkesa objavljena u jednoj noveli iz 1840. godine Williama Harrisona Ainswortha. Autor ilustracije je George Cruikshank.

Ukratko, Fawkes je uhapšen u noći 04. novembra 1605. godine u Parlamentu Ujedinjenog kraljevstva, takozvanoj House of Lords, čuvajući 36 barela baruta, količine dovoljne da u paramparčad raznese Parlament što je bilo planirano za sutradan, 05. novembra (http://en.wikipedia.org/wiki/Gunpowder_Plot ) . Fawks je, tako, najpoznatiji urotnik u takozvanoj Jezuitskoj izdaji (moram li naglasiti da ovaj katolički red smatram sljedbenicima samog zla, kome nije jasno neka se upozna s likom i djelom osnivača Jezuita Ignatiusa of Loyole - Ignacija od Lojole). Cilj urote je bio s trona nasilno ukloniti engleskog i škotskog protestantskog kralja Jamesa Prvog i u isti (kao žardinjeru) ustoličiti kraljevu kći, princezu Elizabetu ( http://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_of_Bohemia ) kao katoličku vladaricu pod strogom kontrolom Vatikana (čitaj: Jezuita).

Anonymous pokret nikada nije, bar ja nisam uspjela pronaći, dao objašnjenje zašto je za "zaštitno lice" odabran baš jezuitski urotnik? Pa, ako baš hoćete, modernim riječnikom rečeno - jezuitski terorista. Možda zato što je Ignacije od Lojole od svog gospodara naučio upravo ono, a suprotno Gospodaru kojeg je njegov kopirao i kopira, - nema oprosta, nema zaborava. Osveta.

Hajde što je smiješno što Anonymous pokret jednog Džordža Vašingtona i Vinstona Čerčila (čitaj: prominentne masone, odlučivače) stavlja pod masku svih "običnih", s ulice, što se kaže, članova pokreta izjednačavajući time njihov uticaj i moć,

 

nego što za 05. novembar (da, da, godišnjica neuspjele Jezuitske urote s ciljem ubistva kralja Jamesa Prvog) sprema nešto "veliko" na Facebooku. Od tog dana, tvrde, dragocjeni lični podaci korisnika te najveće društvene mreže više neće biti u rukama obavještajnih službi neimenovanih vlada. Gdje će biti pohranjeni? U rukama Anonymous pokreta? Podaci s društvene mreže za koju kažu da su se podsredstvom nje organizovale (ja ću reći izvezle) revolucije u Egiptu, Siriji, Jordanu, Libiji...?

 

 

Kako bilo, meni se ne sviđa, a posebno mi se ne sviđa što se sve ovo MEGA SVIĐA našoj djeci, našoj djeci iz urbanih sredina od nekih 13-ak godina pa nadalje sa skoro 24-časovnim pristupom Mreži.

 

 

Ko odgonetne ko je figura s ovih fotografija i Anonymous YouTube clipa ima od mene, ima od mene... Ma, dogovorićemo se;-)

 

 

[IMG]http://i168.photobucket.com/albums/u196/Sion_Legacy/anonymus_big.jpg[/IMG]

[IMG]http://i168.photobucket.com/albums/u196/Sion_Legacy/anonymus_face_640.jpg[/IMG] 

 

 

 

 

 

∇a§IONia
http://vasionka.blogger.ba
22/09/2011 00:49