beats by dre cheap

Keridven

Moja družica odbija biti česta. I uvijek lijepa. Ona nosi suknje debelih žena, ona spaja gorske mostove i svjedok je slučajnih nesreća.

Moja družica hinji da može biti tužna. Tako se šminka i uvježbava ekspresije. Ona ide za starcem koji se prestao okretati za onom što se krije. On je čeka u tišini svoga instrumenta.

Moja je družica plesala po Palmiri i bila zavezanih očiju. Čitala je iscjepane redove početnika i šaputala im osam rečenica koje uglavnom nisu ispisali. Ako šta moja družica voli, voli da spava. Tada veliki dlan nagrne zastore svih tajni onih koje prati nad njeno čelo. Ona traži izgubljene usne i smrznuta ramena, traži majke uginulih ptića i kosti razdvojenih osoba. Ona spava, a starac je u tišini svoga instrumenta na istom krevetu čeka. Ponekad se pridigne, pa ramena spusti.


Ovoga puta došla je pred bunar. Pred mnogo djevojčica i bunar. Sve što zna, morala im je reći. Brbljivo i detaljno. Nije bila svjedok svoje slučajne nesreće jer su je oni što ih prati prestali ubijati, ali je kroz granje pogledala i vidjela drugačije planete od ovih koje dugo, dugo zna.

Ako je svrha moje družice sokovima istekla do vrhova njenog lišća, gdje će ostati njeno deblo i njen epitaf?

Starac, zato, više nije čekao u tišini svoga instrumenta. Zasvirala je Palmira žicama koje govore hiljadama grla. Rekle su da se svako odviti da hiljadama puta oko sebe i u sebi. Rekle su da ovoj ženi treba vratiti sve što je uporno sa sebe strugala. Pjevale su da će ptice letjeti i kad Juga ne bude, da će grijati i kad zima dodije, da će neka zemlja rađati jer se protiv usuda ne može.


Moja družica drugo je postala.


[URL=http://s168.photobucket.com/user/Sion_Legacy/media/aztec_zpsgn6bc1xl.jpg.html][IMG]http://i168.photobucket.com/albums/u196/Sion_Legacy/aztec_zpsgn6bc1xl.jpg[/IMG][/URL]∇a§IONia
http://vasionka.blogger.ba
09/06/2016 01:08