beats by dre cheap

Sarabanda

Posmrtni marš - to je nekad žena preobučena u zvuke Sarabande i odstojanje od voljenog na tri metra. Iza tih cipelica ne ostaje čarobna prašina, već koraci mramornoj dvorani čine baš ono što prirodnim uvojcima učini protokol.

Ovo, zato, nije lako pripovjedanje. To su njene preteške riječi svakoga puta kada ih izgovori u nevrijeme, dižući nad sobom i oko sebe i ispod sebe jalove i tmušte oluje. Rodne samo za slamanje u suzama i bodolome na najbližim obalama.
Markiza je desetkovala vojske, ali se one, u ime pravde, dižu iz zemlje i ne daju mira njenim uspomenama obmotanim purpurnim trakama. I svaka markiza zna da, osim što svijet produžava, uzima za se najgore od taštine. Široke sobe i hladne zidove pred posljednje taktove otmjenoga plesa.

A, markize računati dobro znaju. I one koje se od sebe nisu smrtno u tom posmrtnom maršu ogriješile nađu sporedne stepenice za služinčad i tamo ponovo ljube kao slobodne ciganke. Vraćaju dane i ne lome slomljeno jer noge su bose, a kose bezobrazno spuštene. Traje to, vjerovatno, baš na posljednjim zvucima Sarabande, dosadne igre koja ratove diže i svijet uspavankama miluje.


[URL=http://s168.photobucket.com/user/Sion_Legacy/media/Capture_zps6lsutdpf.jpg.html][IMG]http://i168.photobucket.com/albums/u196/Sion_Legacy/Capture_zps6lsutdpf.jpg[/IMG][/URL]

va§IONka
http://vasionka.blogger.ba
09/03/2017 00:35