beats by dre cheap

14. maj 2017. godine

On je velika, galantna faca. Zanimljivo je kako je to uspio biti i povrh djetinjstva u bijedi. Njegova mnogobrojna braća i sestre, i on među njima, hodali su bosi po zemljanom podu i zimi. Kao najstariji, prvi je došao u Sarajevo. Već oženjen, sa nešto škole. Počeo je u istoj firmi u kojoj je i završio. Od malog za sve, do velikog šefa. A, to šefovanje je koštalo odlaska na posao u 03:30 svakoga radnoga dana. I subotom. Snalažljv, nasmijan, dobar sa ljudima. Među prvima je, od, kaže se, fizičkih lica, uveo telefon u Titovu, u dat mu neuslovan stančić, a valjda tada još uvijek nije imao prvo odijelo.

Ko je sve od rodbine, bliže i dalje, od prijatelja, kumova, dobrih i manje dobrih ljudi sa porodici poznatim prezimenima prespavao u toj Titovoj ili dolazio kasnije u njegovu novoizgrađenu kuću? Lakše je prebrojati ko nije. Školovao je mnogu svoju braću i sestre, pomagao ženinoj rodbini kao da je njegova. Nedijeleći u dijeljenju.

Poznanstva i prijateljstva "uz časicu" iz Kluba novinara, a nije bio novinar, ta poznanstva širom bivše velike zemlje, dobro su došla za vrijeme njenog krvavog raspada. Tada je od najbližih svima postalo jasno koliko su čvrsta ta prijateljstva omrznuta zbog "časice", kada se dobijalo i osnovno i preko toga samo na pomen njegovog imena. Galantnom i uvijek spremnom pomoći tako se i vraćalo kad je bilo najteže.

Danas, pogledao nas je očima djeteta kojeg puno boli kada smo došli u posjetu. Kasnili smo, mislio je da nećemo doći. I ponovo nije važan on, važna je ona koju je u stanu ostavio. S a m u. Mislio je da nećemo doći jer sa njom nije nešto kako treba. Njegova ljuba i poslije zlatnoga pira. Prvo je pitao za nju. Gospodin. Gospodin, a seljačko dijete.


Deda, volim te. I teško mi je što ti je teška starost. Eto, željela sam da bar danas hoćeš gunđati, a ti bi najavljivao svaki svoj pokret. Poslušno, kao veliki čovjek koji drugome predaje svoju slobodnu volju. Uvijek si to u stanju kad te baš puno, prepuno ne boli. Znam.

Deda, volim te i uvijek volim slušati o tvojim dogodovštinama. Ne znam čovjeka koji bi ih pričao sa toliko strasti.

Ti si moja duša.va§IONka
http://vasionka.blogger.ba
14/05/2017 22:52