beats by dre cheap

Kratka crtica iz sarajevske zime koja će biti duga-Kako si?-, upitao me je nekako prenaglašeno, možda i zabrinuto.
Izbjegla sam kontakt očima i pomislila: Zar se to nešto vidi?
Više nisam bila sigurna kako se osjećam, zapravo osjećala sam se ok., dovoljno da ne razmišljam o tome kako se osjećam.
-Šta znam, tako-tako, dan je nekako..-, izgovarajući to shvatila sam da uopšte nisam promislila šta ću reći.
-Da, težak je dan- tu sam uhvatila njegov pogled, nastavljao je -bio sam na komemoraciji-.
Spomenuo je ime, a mene su uhvatile misli kako mi se uvijek “lijepe” te informacije iz svijeta umjetnika, ma koliko bila izolovana i trenutno nemala dodirne tačke s tim svijetom. Sada mi to priča čovjek koji mi je jedva poznanik i priča mi o čovjeku kojeg nisam poznavala.
-Da, vidjela sam to danas na poslu, gledala sam slike.-
Tu je započeo i pomalo iznenađeno i nije.
-Je li znaš da se ubio?-, upitao je i tu je bilo jasno da je iznenađenje prešlo u zabrinutost, da zapravo uopšte nije bila riječ o iznenađenju, nego o potrebi da tu priču još jednom prođe danas.
Ili, pomislila sam, da li je mogao slučajno započeti tu priču. Kako bi mogao znati da bih to sve skupa mogla dobro razumjeti? Isuviše dobro.
-To su neke odluke koje se donesu i u koje se ne ulazi-, izbjegavala sam pogledati njegovu zabrinutost i gledala blago desno, prisjećajući se. -Nisam ga poznavala, poznavala sam njegovog oca.-
Rekao je nešto isuviše teško o imenima djece, rekao je da su rekli da je depresija.
-Nije ni čudo, u ovakvoj zemlji-, kao da je tu tražio potvrdu, ali je nije dobio. U tom razgovoru nije dobio ništa što bi odgovorilo na njegovu zabrinutost. Ništa što bi potvrdilo odgovore do kojih je već došao ili je klimavo vjerovao da je do njih došao.
Sa ugašenom cigaretom sam napustila to mjesto. I grubo i nisam, jer je mome sagovorniku izgleda trebalo još bar nekoliko minuta razgovora. Krenula sam nizbrdo i upitala se da li sam upravo demonstrirala totalnu ravnodušnost, odsustvo čak i nadaleko čuvene sarajevske mahalske radoznalosti.

Nemam odgovor na to pitanje, ali znam da bi ostao još zabrinutiji da sam zaista ušla u taj razgovor onako kako ulazim u većinu razgovora.


va§IONia
http://vasionka.blogger.ba
04/12/2017 22:14