beats by dre cheap

Nježne stvariPovlačili su se iza svoga lica, iza straha što je odano čuvao njihova imena. Da su krenuli naprijed, raspukli bi nešto u ljudima, nešto vrijedno pomena.
Vjerovanja.
Ovako je postojanje ćutalo bez sukoba, ali su latice i dalje titrale u groznici dok su se otvarale. Nježne stvari su to osjetile.

U mraku se vrtila žena sa bijelim, svilenim trakama oko vrata, zglobova i struka. Radila je to duže od zadržavanja stvarnosti na okupu. Sve su trake imale istu dužinu, isti ritam i put, a ponovo se, svaka za sebe, drugačije ponašala.
Nježne stvari to osjete.
U ovu priču može ući slijed događaja i svaki od njih može biti podrobno opisan, kao u hronici, da radnju zgusne. Ali, radnja je pod tim oklopom i tim brazdama toliko polagana da vjetrovi s ove strane mogu stvoriti svega nekoliko koncentričnih krugova na odsjaju horizonta.
Vrijeme je budno, ali se ponaša kao da spava.

Iza simbola što ih svi pamte, iza imena, riječi, očiju i gledanja jednak je eter koji ne prijanja isto na svaki kvalitet. Nekoga umiva, a nekoga prži, neko cijeli svoj sadržaj razvuče u blagi osmijeh i utone. Neko sjedne na dugačku poljsku ljuljašku, kao džinovsko klatno, i zamahe pokušava sinhronizovati s ritmom disanja.
Mi smo svi tu i dočekujemo se.
To je sada.


[url=https://ibb.co/ioNv8S][img]https://preview.ibb.co/h248TS/0866_FFAA_2518_4_C58_B1_D7_CAB24536_A5_E7.jpg[/img][/url] [url=https://imgbb.com/][/url]


va§IONia
http://vasionka.blogger.ba
03/03/2018 01:09