beats by dre cheap

OštrinaIma tome nekoliko godina, na to pitanje dobila sam zanimljiv odgovor. Kaže: Nisam zainteresovan da razmatram konstrukte služeći se vrlinom kao vrijednosnim kriterijem, to mi tupi oštrinu.
- Je li istupilo moju?
- Ma, to kod tebe.. Ti si puno toga činjeničnog nabacala, pa špekulišes.
- Čekaj, je li je istupilo ili nije?
- Dobro, imala si i ovakvo iskustvo, pa ti nije problem biti brza.

Gdje se smišlja, a gdje je to nemoguće? Šta ima siroviju snagu, veću silu - tama ili bljesak?

U tami izmišljam, ususret bljesku je to nemoguće jer fizički boli. Ne mogu ophrvati tu količinu sile da bi se uopšte pojavili oblici.
Neka tama ovdje bude i fizičko-spoljna i unutrašnja, bljesak takođe. Procesi se, bilo s ove, bilo s one strane, identično odvijaju.
Onda sam prvo pokušala očistiti razmatranje o o š t r i n i od estetsko-vrijednosnog sadržaja. Zašto bih vrlinu vezala uz bljesak, a izostanak iste uz tamu? Pokušavala sam i to je bilo nemoguće, pa sam zadugo ostavila tu stvar nezavršenom. Nedavno mi je došlo da misaono prigrlim tu predodžbu kao prirodnu i činjeničnu, da u nju nemam dileme jer je tu s razlogom. Posmatrajući tako, s a d r ž a j je ono što determiniše.

U tami nema sadržaja, a svaki prostor treba ispuniti, to je determinanta svjesnosti. Onda lako vučem iz sebe i izmišljam. Pod bljeskom je nalet sadržaja kojeg ne mogu obraditi, i sve što činim je da, prvo, pokušam izdržati, a onda se i navići na to stanje. Ne znam šta može biti iza, kada je mogućnost obrade tog procesa u pitanju.
Posmatrajući ovako, logično je zaključiti da je tama moje subjektivno, a bljesak objektivno. A onda, odakle potiče vrlina i kako utiče na o š t r i n u, što je bila postavka moga poznanika? Vrline ima u mome subjektivnom, ali je ja brusim i dorađujem crpeći iz vanjskog izvora, to je neosporno. Uporedo s tim procesom, izmišljeni oblici izranjaju u tami i neću tu misaono sužavati prostor - oni mogu biti izmišljeni, smišljeni, mogu dolaziti poput gostiju, prolaziti i ostavljati tragove. Biti pod bljeskom je sama suština o š t r i n e, to je fokusiran snop i vrijednosno-vrlinskog i istinitog. Pod tom oštrinom je gotovo nemoguće biti oštar, jer niti se mogu izmišljati konstrukti, niti se mogu sagledati svi džepovi i sve determinante istine.

Dajte mi da izmišljam i dobro ću to raditi. Dajte mi da zapisujem goli s a d r ž a j i neću to moći učiniti.
Istina je unaprijed odvijena priča, a ja sam uvijek na jednoj njenoj tačci.[url=https://ibb.co/cKcaLH][img]https://preview.ibb.co/fkDt7x/3_C2_B6450_8_A9_C_49_C7_B434_B0651_BCDFA45.jpg[/img][/url]


va§IONia
http://vasionka.blogger.ba
21/03/2018 00:36