beats by dre cheap

Mater i Eter[url=https://imgbb.com/][img]https://image.ibb.co/muCLDc/BEB2_D817_070_D_4772_B866_72_C608_AEC683.jpg[/img][/url]


Ne znam kada sam se počela užasavati filozofskog dualizma, ali jesam. I to traje. Jednoća je misaono nemoguća, i u filozofskom i u fizikalnom i u religijskom smislu, sve dok se snažno uređuje i gvozdeno vlada pomoću mater i eter. Precizno odvojene s dodijeljenim imenima, mater i eter, u svim svojim varijacijama, pa i alkemijskim kad je eter u pitanju, osnova su okultizma. Zapravo su to strašni pojmovi koji su za sobom, po dubini, povukli značenja što aritmetički tamniče svjetove, čineći ih vještačkim svjetovima. Fantazijski svjetovi nisu vještački, jer glavna odlika povještačenja svijeta nije (fantazijski) izbor puta, nego restriktivnost. Ovo ovdje spada, a ono ovdje ne spada.

mater: lat. majka

eter: grč. čisti gornji vazduh, nebo


Ubijeđeni materičari i u energiji, frekvenciji, talasu pronalaze česticu kao primus, a ubijeđeni eteričari česticu nijekaju. Ta dva opozitna puta spajaju se u kulminacijskoj tačci identične filozofske doktrine - čestica truli, za prve, i sve je besmisleno; čestica ne postoji, za druge, i sve je ovdje besmisleno ili, u najblažem obliku, pod moranje, zadaća koja se radi zbog nagrade.

Jednoće tu nema.
Imena bez plamteće snage značenja nasukana su koplja na utvarnim palubama nasukanih brodova, na mnogobrojnim ljudskim usnama. A ime, kad jednom proživi snagu svoga značenja, više ne treba svoju formu.


va§IONia
http://vasionka.blogger.ba
24/04/2018 00:24