beats by dre cheap

Sang & Graal: Prilog epizodi Velike Krvave Tragedije o namjesništvu na Zemlji"Tijekom istraživanja za svoju knjigu The Hidden Tradition in Europe, Yuri Stoyanov je naišao na izvanredan i provokativan dokument. Taj dokument tvore detaljna izvješća o katarskim vjerovanji­ma, osobito u području Languedoca. Sastavio ga je katolički pisac, možda i svećenik, koji se infiltrirao u visoke katarske krugove i pri­sustvovao je njihovim inicijacijskim obredima. Tijekom tih obreda, budućim 'parfaits' (savršenima) su se povjeravale skrivene i poten­cijalno eksplozivne tajne. Prema svjedočanstvu koje je otkrio Yuri Stoyanov, katari su prenosili tajno učenje o tome kako je Isus doista bio oženjen Magdalenom.
U svojoj knjizi, kao i tijekom razgovora s nama, Yuri Stoyanov je ukazao na jedinstvenost katarskog učenja o braku Isusa i Magdale­ne. On tvrdi da to učenje ne postoji među bogumilima, dualističkim 'hereticima' iz Istočne Europe, za koje mnogi vjeruju da predstavljaju izvor katarskih vjerovanja. Ti katari, ustvari, nisu potjecali od bogu­mila, nego su se neovisno utemeljili u području Pireneja i južne Fran­cuske. Ako je Magdalena sa svojim djetetom, Isusovim potomkom, doista pronašla utočište u židovskoj zajednici u tome području, neka saznanja o tome su se nedvojbeno, nakon stoljetnog prenošenja, ukorijenila i u katarskoj predaji. No, to učenje nije bilo poznato isto­čnoeuropskim bogumilima, koji su prigrlili sličnu teologiju. Naravno, križarski ratovi su doprinijeli uspostavi novih veza između Istoka i Zapada i, u skladu s tim, omogućili nova miješanja vjerovanja i pre­daja. Upravo su se u tom razdoblju počela stapati katarska i bogumil­ska učenja i bogumili su se tek tada mogli upoznati s baštinom katarske predaje." (...)
"U jeku učestalih pobuna u Judeji, mnogi su 'nazoreji' pobjegli iz zemlje, neki na zapad u Egipat i zemlje uz istočnoafričku obalu, a drugi na sjeveroistok, u Libanon i Siriju, potom u Malu Aziju i konačno u Istočnu Europu. Neki su od njih, pak, pronašli utočište u koptskim, nestorijanskim i ivanovskim samostanima na Srednjem istoku, koji su sačuvala njihova učenja. Svici iz Nag Hammadija ili takozvana 'gnostička evanđelja', potječu upravo iz jednog od tih koptskih izvora.
Islam, koji se utemeljio u 7. st, prvotno je bio snošljiv prema kršćanskim zajednicama u svojim zemljama, od kojih su neke bile ortodoksne, druge heterodoksne, a katkad i 'heretičke'. Međutim, tije­kom 8. i 9. st., te zajednice su bile podvrgnute žestokim progonima, što je mnoge kršćane natjeralo na bijeg. Pritom su sa sobom odnosili svete tekstove i uspostavljali nove samostane u Siciliji i Kalabriji, koje su tada bile pod vlašću Bizantskog carstva. Godine 1070., progon nekolicine preostalih kršćanskih skupina u Svetoj zemlji, dosegnuo je vrhunac kada su sjeveroistočni Turci pokorili arapske muslimane; to je izazvalo nova iseljavanja u Siciliju i Kalabriju. Godinu dana poslije, 1071., posljednji posjedi Bizantskog carstva palisu u ruke Normana i vladarske kuće Anjou. Sicilija i Kalabrija su tako potpale pod normansku vlast.
S obzirom na takav razvoj događaja, podrijetlo monastičkog reda u Orvalu postaje jasnije, smislenije i mnogo uvjerljivije. Posve je razumljivo zašto su redovnici, koji su posjedovali informaciju o Isusu, pronašli svoj put iz Egipta, Sirije ili Libanona, Male Azije ili možda čak Svete zemlje, do Kalabrije. I posve je razumljivo zašto im je ta­lijanska plemenitašica, Mathilde de Toscane, ustupila zemlju na feu­dalnom posjedu svojega supruga u Ardennesu. Na taj način su joj njezini štićenici mogli povjeriti sve tajne koje su skrivali. A njezinim štićenicima su mogli postati upravo zahvaljujući informacijama kojima su raspolagali. Ako su redovnici iz Orvala doista bili protje­rani iz Svete zemlje, tada se njihovo propovijedanje križarskog rata može jednostavno objasniti. A, ako je Mathilde bila upućena u tajnu o zakonitom, davidovskom podrijetlu Godfroija de Bouillona, tada je imala još veći razlog da postane zaštitnicom redovnika. To bi moglo objasniti središnju orvalsku legendu o prstenu izgubljenom u jezeru, koji je poslije otkriven u utrobi ribe, koja veoma podsjeća na priču o kralju Salomonu."

∇a§IONia
http://vasionka.blogger.ba
06/08/2019 17:13