beats by dre cheap

Znam ko je najomraženija žena u Bosni i Hercegovini


Naomi Wolf o mizoginiji kaže: "Protivim se nepravilnom potenciranju riječi kojima se pokušavaju skupiti politički bodovi: seksizam nije mizoginija, netko može voljeti žene, a opet rado podržavati rodne stereotipe ili sustave koji diskriminiraju žene (u oba je slučaja riječ o seksizmu). Žao mi je što se u rječniku spajaju te dvije riječi. Seksizam je prema mizoginiji ono što je antisemitizam prema mržnji prema Židovima. Nijedan pojam nije potpuno prihvaćen, ali potrebna je definicija u jeziku kako bismo razumjeli i borili se protiv nepravde. Australska premijerka Julia Gillard ispravno se poslužila riječju "mizoginija" opisavši njome političku kampanju svog političkog suparnika Tonya Abbotta. Abbott se, naime, usprotivio pobačaju nazvavši ga "lakim izlazom" za žene, a birače je nastojao okrenuti protiv Gillard dijeljenjem letaka u kojima se poziva da "odbace vješticu". Potonje ´geslo´ ima dugu povijest u tradiciji istinske mizoginije, pobuđujući atavističku mržnju ženstvenosti koja potječe sve od progona vještica, odnosno moćnih žena u Novom svijetu. Oporba, pak, drži da je premijerkina optužba za mizoginiju ipak pretjerana, no svođenjem te rasprave isključivo na politički diskurs, zapravo se nastoji ublažiti svijesti o postojanju stvarne mržnje prema ženama. Mizoginija često izlazi na površinu u političkoj borbi preko ženske uloge, a to možemo reći jer kontrola nad ženom postaje osobna, nametljiva i seksualna. Mizoginija je povezana s amigdalom – dijelom mozga koji je zadužen za obradu emocionalnih reakcija, a tu su uključeni prijezir i nasilje."

Reći ću i ja moj utisak. Kako se naziva mržnja kojoj je osnov začuđenost zašto i kako jedna žena toliko radi? Pritom, nemajući potrebu da uopšte radi. Sljedeće pitanje u ulozi posmatrača je konstatacija sarajevske okoline: Ne daj Bože da je o n a meni šef! I šta mržnja iz ovog razloga govori o mrziteljima?

Kako god, ne zabilježih u svome vijeku društvene osviještenosti i zainteresovanosti da je ijedna žena u modernoj Bosni i Hercegovini bila žešće mizoginično tretirana u javnosti, a da je izostala čak i ta jedna jedina kritika višegodišnje mizoginične kampanje.
Kod mene, međutim, ne prolazi!


∇a§IONia
http://vasionka.blogger.ba
06/04/2021 19:41