Sapunica “WikiLeaks”

 

Što reče jedan od komentatora članka na sarajevo-x.com ( www.sarajevo-x.com/svijet/globus/clanak/101204052#1 ), zaista je krajnje vrijeme da jedan od najpoznatijih režisera Holywooda već najavi snimanje filma o zgodama projekta WikiLeaks, te mijenjanju svijeta po scenariju jednog malog čovjeka Julian Assangea. Garantujem blockbuster uz oborene godišnje rekorde gledanosti. Ako se proročanstvo ne ispuni, vraćam pare!

 

Dakle, evo tog nuklearnog bunkera iz hladnog rata, nadomak  Stockholma, gdje je WikiLeaks našao "utočište". Želim mnogo uživanja u predstavi.

 

 

Eh, da, ovo ne smijem propustiti: "Napomenuvši da će biti objavljeno još dokumenata Assange je naznačio što će sadržavati. ‘Vrijedno je spomenuti da se u dijelovima arhive dokumenata koje još treba objaviti doista spominju NLO-i’, rekao je Assange." (izvor – http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus/clanak/101203106 )

Default image
vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

Articles: 1202

6 0 komentara

Leave a Reply

  1. Evo gledam video vise puta i sve mi ovo lici na onaj Titin bunker u Han Pijesku, cini mi se da sam vidio negdje iza stijene njusku od Mladica, jer su u slicnim govnima, ah ta Amerika kad se nekom nakani da ga pronadje ona da sve od sebe 🙂

  2. @tramvajsexualac… Saglasna druže.

    @poligraf… Vala, mogli su uzeti i taj Titov bunker, malo ga photoshopom ušminkati, pa da i na Romaniji procvjeta turizam 🙂
    Što se tiče bjegunaca, nemoj tako, šta je jedan krvolok Mladić nad tamo nekim narodom bosanskim za Sadama Huseina. Ipak je potonji tako hirovito prestao naftu prodavati u US dolar valuti i izdajnički prešao na euro.

  3. Bravo tramvaju. Ista misao i kod mene. Toliki svijet sad zavlače i sigurno imaju neki cilj. NLO-i malo morgen! Imam osjećaj da ćemo najebati zbog ove afere, dobro će nas pojebati u mozgove, i ono što smo znali više nećemo znati.

    Bottom line, američko maslo.

  4. @Lovecraft… Slažem se i u dijelu da ćemo najebati. Ne sprema se ovakva predstava, poskupa moram dodati, da se skriju manji, nebitniji događaji. Na nekom bloggu pročitah da je jako puno konkretno bloggova sa istinskim nezavisnim kritičkim mišljenjem i analizama ugašeno u SAD-u nakon pojave WikiLeaksa, dakle još od prošle godine. Svakako ne znamo šta to tačno znamo. Znamo li išta relevatno, kao ljudski kolektivitet, osim prehraniti se i svoju djecu, nastaviti kakav – takav civilizacijski kontinuitet, te dati si šta relaksacije? Ipak, mislimo sve vrijeme, mislimo u pretpostavkama, onim bliže ili dalje od objektivne istine. Mirišem da će doći vrijeme da nećemo smjeti misliti. Niti na glas, niti unutra.

    @Braulio… Povelika.