Tuga golema – uključimo se!

 

( preuzeto sa http://tacet.blogger.ba/ )

 

Znam da ovakvih prica, nazalost u nasoj zemlji, ima mnogo…
Ali ova me posebno potresla… 

 

Trenutno živi sa bakom Delvetom Ćosić, jer su ga roditelji napustili. Obzirom da je Jasminova baka slijepa, Jasmin se brine i za sebe i za nju. Od teških fizičkih radova, Jasmin je vremenom obolio od teške deformacije kičme i suženja grudnog koša. Ukoliko se ne operiše uskoro, posljedice bolesti bi mogle biti kobne po Jasminov život.
“Najviše sam radio teške poslove da bih zaradio neki novac, da ja i baka prezivimo. Od teškog fizičkog posla sam obolio. Volio bih samo da ozdravim i da živim kao moji vršnjaci.Volio bih da se obučem fino, da imam drugara što više i da završim neku školu. Da imam djevojku, da se nekad i zaposlim. Imao sam teško djetinjstvo. Izgurao sam do osamnaeste godine s bakom, a za dalje ni sam ne znam kako ću.” – rekao je Jasmin novinarima BN televizije.

Jasmin Hatić
Loznička 16.
Bijeljina, BiH
Ziro racun – uplate iz BiH
555-001-83479718-71

Uplate iz inostranstva
555-260-10047505-26

Mala napomena, kad popunjavate uplatnicu u banci, pored broja racuna na koji ide uplata (5550018347971871) treba navesti i ime i prezime i adresu primaoca.

 

[IMG]http://i168.photobucket.com/albums/u196/Sion_Legacy/jasminhatic.jpg[/IMG]

 

Pismo koje sam dobila od moje prijateljice forumasice

"Sinoc sam na BN televiziji gledala jedan prilog. Nazalost nisam od pocetka uhvatila, ali ono sto sam vidjela i cula je bilo dosta a i previse…
U pitanju je momak iz Bijeljine, zove se Jasmin Hatic. Ima 18 godina i tesku deformaciju kicme, koja mu pritisce pluca. Napusten je od svojih roditelja (otac negdje u Njemackoj i nikada ne pita za njega niti ga obilazi, majka je negdje blizu ali se preudala i nehabera za njega, ima drugu djecu). Zivi sa starom nenom koja ima 150 KM penzije. Nena je i naslijepa.
Momak je jedva zavrsio osnovnu skolu zbog nedostatka novaca, voli bi i dalje da ide u skolu tj. nesto vanredno da uci. NIje ni glup ni lijen. U susjedstvu niko nema ni jedne lose rijeci za njega. Susjedi im i pomazu u hrani. Dok je mogao raditi radio je svasta: slagao drva, kopao samo da bi sta zaradio, ali sada nesmije nista da radi. Ako se ne operise nece moci zivjeti duze od par godina.

Njegovi drugovi u Bijeljeni, su se aktivirali i izvadili mu licnu kartu, zdravstvenu knjizicu. Nosili nalaze u Beograd i pokusavaju da skupe novac da ga odvedu na operaciju tamo. Jedna nevladina organizacija koja se bavi pomoci djeci sa posebnim potrebama se je ukljucila i otvorila humanitarni broj za uplate za njegovo lijecenje. Drugovi organizairaju kojekakve priredbe a sve u svrhu skupljanja sredstava. Kad sta skupe mimo toga odu pa kupe nesto odjece.

Gledam sinoc tog momka: lijep ko slika, fino prica, fino vaspitano djete …. skromnih zelja…. isplakala sam se ko kisna godina.

Evo sam pokusala da na netu nesto nadjem o njemu ali ne nadjoh. U petak cu zvati BN televiziju da mi daju vise podataka o njemu i da me spoje sa nekim od njegovih tih drugova ili sa tom humanitarnom organizacijom.
Hocu da pokusam da sta i mi organizujemo pa da pomognemo prvo da se skupi novac za operaciju a onda i ostalo ako Bodga.

Hajde da sta uradimo! Ako si za, daj da se cujemo u petak prije podne da prvo pokusam saznati koliko novaca treba za operaciju i koliko fali. Ali i mimo toga, bio bi sevap nesto skupiti kao prvu pomoc jer ide zima…
Imam zelju da kad ako Bogda opreracija prodje kako treba da mu pomognemo da stane na svoje noge, da zavrsi to sto bi htio da zavrsi i da pocne da zivi normalno.

Evo mi veceras se prijavi onaj moj drug iz Kanade da mu javim sta i kako jer bi i on htio da ucestvuje. Evo sam poslala poruku i Naidi (ne zanam da li se vas dvije znate) i sa njom sam odradjivala par akcija za Srebernicu (skupljale smo gardarobu).
Javi mi se, molim te"""

Molim blogere da se jave i ukljuce u akciju….

 

Default image
vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

Articles: 1202

Leave a Reply