Zeleni patrijarh

Vaseljenski patrijarh Vartolomej (grč. Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος), svjetovnim imenom Demetrios Arhontonis, "zeleni" je zbog ovoga: http://wwf.panda.org/who_we_are/wwf_offices/greece/?uNewsID=178041

[IMG]http://i168.photobucket.com/albums/u196/Sion_Legacy/VaseljenskipatrijarhVartolomej.jpg[/IMG]

Vaseljenski patrijarh Vartolomej aka "zeleni patrijarh"

Sljedeći čin gospodina mi se toliko dopao da tekst prenosim u cjelosti ( http://www.dnevnik.ba/novosti/svijet/patrijarh-prekinuo-%C4%8Dinodejstvo-da-bi-slu%C5%A1ao-glas-mujezina ):

"Carigradski patrijarh Bartolomej prekinuo u četvrtak činodejstvo da bi saslušao glas mujezina, što je izazvalo nezabilježenu pažnju u turskim medijima i odobravanje tamošnje javnosti, prenijele su agencije.

U novokalendarskim pravoslavnim crkvama u četvrtak je proslavljen jedan od najvećih praznika – Bogojavljenje.

Carigradski patrijarh Bartolomej, duhovni poglavar svjetskog pravoslavlja, služio je svetu liturgiju u katedrali Svetoga Georgija. Pred podne spustio se na obale Zlatnog roga kako bi osvetio vodu i bacio križ u more da bi ga neko od hrabrih mladića iznio.

Nakon početka vodoosvećenja, pred pjevanje tropara "Kada si se ti Kriste krstio u Jordanu…" začuo se glas mujezina s obližnje džamije koji je, kao i uvijek, u podne pozivao muslimane na molitvu.

U tome trenutku patrijarh Bartolomej prekinuo je posvećenje, tišina je vladala dok mujezin nije završio. Iako je bilo nekoliko zvižduka od prisutnih, kao i povika "hajde, hajde", patrijarh je dostojanstveno slušao mujezina i tek kada je on završio, nastavio molitvu.

U vode mora skočilo je, i pored hladnog vremena, dvadesetak mladića, a "pobijedio" je Grk iz Soluna Dimitrije Kutonis, koji je sa suprugom došao u Carigrad da proslavi blagdan Bogojavljenja, Kristova krštenja.

Turski mediji su s velikim iznenađenjem izvijestili o ovom događaju, izražavajući, kao nikada do sada, poštovanje vaseljenskom patrijarhu Bartolomeju."
(FENA)

Default image
vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

Articles: 1202

Leave a Reply