Djeca Sarajeva bi bila djeca ovog grada i da nisu mrtva. Ubijena.

Ta djeca bi danas rodila novu djecu Sarajeva.

Djeca Sarajeva hodaju pored mene. To znači da ubijenu djecu ne vidim, a u žamoru i nestašlucima žive djece Sarajeva uživam.

To znači da smo se produžili u vremenu. Sarajlije i djeca Sarajlija.

Djeca Sarajeva ubijana su selektivno i neselektivno.
Istovremeno.

Selektivno, jer su bila djeca baš ovog grada. Kao što su sarajevsku Vijećnicu gađali i zapalili upravo zato što joj je mjesto u Sarajevu, glavnom gradu države koja baštini vremenski i identitetski ogromnu istorijsku građu svoga evropskog postojanja i svoje autohtonosti u evropskom civilizacijskom okviru.

Neselektivno, jer se nije biralo koga će granata zviznuti ili snajper skinuti.
Dijete Sarajeva, muškarca, ženu, staricu, starca Sarajeva.

Kaže Srđan Puhalo da je Avdo Avdić ovo i ono.
Ja kažem Srđanu da je Avdo, Tuzlak, progovorio uime ove Sarajke. Sasvim slučajno različite etničke pripadnosti od Avdine i sasvim slučajno iste etničke pripadnosti kao Srđan.

Konačno neko!

Gdje ćeš, psiholože, nuditi pare da neko tebi (TEBI??? – ko si to ti, mudo Marjanovo?!) dokazuje brojeve i donosi, valjda, osmrtnice i smrtne listove ubijene djece Sarajevo?
Na šta to jebeno liči?

Srđane, psiholože, šta ono znači kada se u javnoj sferi učini legitimnom i proširi teza da se ubijena djeca prebrojavaju k'o krompiri, a neko plaća da ih nije ovoliko, nego onoliko? Ili ipak ovoliko?

To nisu riječi.
To je prethodnica zločina.
Kako?
Osnove psihologije: DE-HU-MA-NI-ZACIJA.
Tako počinje, zar ne?

Prvo su došli popovi, pa topovi, pa lopovi..
Popovi popuju. Toliko se zagužvaju u svojoj tvrdoglavosti oko, npr., prebrojavanja da djecu pretvore u krompire, pa je tema onaj koji broji i plaća, a ne one male i malo veće stope što ipak hodaju ovim gradom, ali ih ne vidimo.

Srđane, raspiši poziv na 10.000,00 KM da se skupe dokazi i imenuju svi oni koji su granatama i snajperima “skidali” djecu Sarajeva.
Tvojoj će se desetki pridružiti milion, garantujem!
Ne trebaju grantovi iz ambasada.

Default image
vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

Articles: 1128

Leave a Reply