Ja sam šampion

Pomislih to čitajući Laurin post. Lorin, kako bi Brutko rekao.

Hajde da se ne kladimo da sam ja jedina ovdje koja se u posljednjih godinu dana…, može i duže, evo tri, pa i u pet, ne loguje u išta osim dva poslovna e-maila, jedan privatni (ponekad, u fazama) i na Blogger.

Svečano saopštavam da je odlično biti živ!

Haj'mo mace i mačori, na koliko ste raznih mreža?
Tražimo šampiona.

vasionka
vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

Articles: 1213

40 0 komentara

 1. Fb i instagram. Fb mi služi za rondanje o politici i to je sve. Instagram za reelove i palestinske vijesti. Imam 3 privatna mejla, jedan poslovni, viber za komunikaciju sa Bosnom, snapchat za Katarana (muški rod, jednina), whatsapp za posao i lične potrebe komunikacije s ljudima u Dohi i tjt. Dokle sam?

  • Nije dovoljno za šampiona.
   Moraš baš u kontru u odnosu na mene.

   Poligraf, do sada, prednjači. Znam mu iz prve ruke šta radi, pa zato😛

   (Vidiš, Viber i WApp sam isključila. Kontam da to većina koristi kao free call&sms. Koristim ih i ja, stalno.)

 2. Svaka čast! Facebook, instagram (odedavno-poslovni), poslovna stranica na facebooku, e mail privatna dva, e mail poslovni, e mail čovjekov (on ima nokiu 33 10), canva (ako se to može računat). Možda još nešto ali mi ne pada na pamet!

  A imam još par portala koje posjećujem mahunalno, a u njih se ne logiram.

 3. Na sve sam mreze vala radi posla,sluzbeni kontakti, zajebancije ponekad sa ljudima od Amerike do Azije. 6 emailova imam, kad putujem radi IP adresa da me ne bih zajebavali, i blok dobila, i oko online banki i transfera para pa tu sve moram VPN koristit. Rijetko nesto privatno podijelim osim na story-ije. Volim biti online celeb, jebajiga 🥸

 4. Tiktok mi je super, ne vidim zasto tolika mrznja prema njemu. U biti ono sto trazis to i nadjes, jer sadrzaj je razniiiii. Doduse ne objavljujem nikad nista nit sta repostam, prijavljen profil imam da spamam muza videima o macama.

  Instagram kao i koristim ponekad, rijetko sta objavim.

  FB imam samo radi par grupa o kuhanju i prodaji nekih stvari, izbrisala sam sve sto sam ikad objavila na njemu i nemam ni profilnu svoju na njemu, nego princezu jasminu iz aladina.

  Imam tumblr, da, jos uvijek.

  Dva maila, jedan za sve drugi za posao na koji se logujem samo kad sam na poslu. Ponekad. Rijetko.

  I bloger naravno, prilicno sam lojalna.

 5. Ja imam jedino bloger od drustvenih mreza koje aktivno koristim za ovu vrstu druzenja s ljudima. Napravio sam instagram zbog videa i nekoliko zanimljivih insana koje rado upratim, ali ga ne koristim za ono klasicno druzenje. FB imam samo kad sta kupujem, i po nekada po nesto pogledam od videa. E mail rijetko koristim, viber mi je za komunikaciju i telegram. Kad se sve sabere jedino imam bloger za ovu vrstu druzenja s ljudima

 6. Blogger je cool jer nemam pritisak da uvijek moram biti tu; pročitati sve, na sve odgovoriti ili sve komentarisati.
  Sporija mreža, baš onako kako volim.
  Bude i dobrih tekstova, razmovrsnih tema, zeze, intime…
  Ipak nas ima ovdje koji smo odani ovoj platformi ili jedni drugima, na kraju krajeva.

 7. Tiktok i Pinterest koristim umjesto googla (google ne koristim hahahah). Ono, kao, tražim recepte za doručak i ručak i kako koristiti nešto, pa sam samo promijenila pretraživač. Lakše kad neko objasni videom. Ostalo ništa. Čak i na blog s mijene na uštap, udjem ovdje jednom mjesečno ako i toliko. Ni na Viberu me nema, udjem jednom sedmično, da je nešto hitno bgm neka zovu. Mail poslovni jednom dnevno, privatni rijetko. Nedruštvena sam skroz

   • A i znaš one budale koje hodaju sa dva ili tri telefona. Mislim, sva tri su krntija teška, nisu za show ljudima, nego ono, kao, jedan za posao, drugi privatno, treći na VIP hrvatskom jerbo BH Telekom za roaming ostavi cijelu gigu… i onda izađem navečer van prošetati bez telefona potpuno, jer svi do navečer ispušu, a ne mogu nepunjena među dnevni svijet. U početku me je panika hvatala, kao, šta ako je nešto hitno. Sad me već boli đon! Phone free.

    A i one budale koje kad dobiju poruku odmah zovu nazad “jer im je mrsko tipkati”. Mislim potrošim dva sata tipkajući nešto što u pozivu završim za 2 ili 3 minute.

    I one budale koje su glavni predmet statusa po društvenim mrežama što ne odgovaraju na poruke. Mislim, nekad i pročitam, kažem ajd za sat ću odgovoriti, onda prođu tri mjeseca. Pišaj ga

    • Hahaha, tri telefona, a najrađe bi nijedan!😃
     Malo si ambivalentna bejbe😛

     Nisi jedina sa pobrojanim grijehovima. Najgore mi je kad slušam mjuzu u javnom prevozu (do posla i od posla), pa bih onda morala razvezivati bluetooth da se javim na poziv, što naravno ne učinim. U najboljem slučaju, za najbliže, sms-am da sam u busu i da ću se javiti kada izađem, ako nije hitno.
     Mojima sam objavila da sam dostupna samo za hitno kad meni nije k. ćeif da se javljam ili pišem. Svi ostali pozivi i poruke manje su bitni.
     Jednom riječju, trudim se da govno prilagodim sebi, a ne sebe govnetu😊 Hektiku treba sjeći u korijenu, nemilosrdno!

  • Eih, kada to ne bi podazumijevalo sistematsko pretraživanje po maglinama mojih postova😃
   Pošto je bio foto upload, ko zna da li je ukinut dosad, što bi onda zahtijevalo da ponovo tražim taj foto sa objašnjenjima na Net-u.
   A bilo je prilično zabavno😊

Leave a Reply