Ili, da ogolimo do kosti – klasični satanizam.
Žrtvovanje duša.

Obuci se kćeri, sakrij se do nepostojanja, da ne pomisli da te siluje!

vasionka
vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

Articles: 1213

65 0 komentara

 1. Mjesec Juni vrvi od lgtb i lijevu sranja, prava,i jednakosti, sve to je to za k. i prica u prazno. Iz godine u godinu sve jebeno naporni postaju, a ovi kapitalisti trljaju dlanove da zarade na tim. Jos dali da nosimo dugine zastavice na kosulji na poslu, norveska okicena vise nego na dan drzavnosti🤡

  • Nemoj zezat’, jel’ fakat morate nositi dugine zastavice??? Svi, bez obzira na pravo izbora?
   To što je to kompanija ta i ta i što je to njena politika ne mora značiti (ne smije!!!) da imaju pravo raspolagati vašim tijelima!

   Isto sranje, samo druge boje.
   Što se ne usprotivite? Bar se u vašem društvu to može. Ili, ipak, ne može?

   • Normlano, mozes se pobunit al bmk za njih. Al bi bilo pogleda, ja kao ekstremista peotiv prava gej, diskriminiram indirektno tako bi te gledali, pa i popusis otkaz, za sta za nista.

    Nisam skontala bas post, jel oko Islama sad nesto ovo ekstremnog baljezganja zena. I to ga mi je pun kurac, ko i ovog ovdje.

     • Evo me ko niki i vrtlog, a i gore drugi, ne kontam post u vezi cega je. Vijest neka? Tlacenje zena? Islamsko preseravanje? Izraelsko silovanje neka vijest? Diskriminacije zena i oblacenje u ono crno sranje ko nindja hahah.

      Izjasnis se direktno i kraj, ne moze ti niko citat misli.Prosta logika, matematika je nesto drugo.

       • Jarane ja samo znam da u Egiptu smo mi sve bijele otkrivene zene sa golom kozom im Shakire, svako im shakira iz europe, pa te prate to ovi izvana resorta na odmoru kad izadjes izvan u vukojebinu. Ne bih voljela otici u Pakistan tamo, slusala sam price da cim si bijelkinja opkolete pipkaju,slikaju se i prate te, isto u nasty Indiji oni indijci ko da picke nisu vidjeli nego samo jebu koze, mozda je bolje tamo u New Dehliju, ali u Indiju nikad ne bih ni besplatno.Da me okruze jer sam otkrivena ili im bacam kao neka im wanabe bijelkinja iz porno filmova, ono boginja dosla iz europe a njima se digo mali pa da me pipkaju njih grupa.

        Eto ovi iz blisko istoka sto su dolazili u skandinaviju pa imsju redukacijoni kampovi za njih da se uce da malo golo zensko malo koze se vidi nije nesto pogresno i da se kurac ne treba dizat i rejpat ili je poziv na seks u Europi.

        Jebaji me ali to me posjeti sad kad procita jos jedan put. Sad ne znam jel to taj kontekst.

      • Otkaz je legitiman izbor kada se štiti vlastiti princip i sloboda izbora, posebno na tržištu rada koje je toliko živo i disperzirano kao u Norveškoj ili u Njemačkoj. No, razumijem i Jarčicu; možda žena ima druge ciljeve koje trenutno odrađuje i predstavljalo bi joj višak da se pegla sa tim.

       Zanimljivo je kako se ljudska civilizacija, izgleda, nikada neće riješiti jednog – odakle ta glupa i nedorasla težnja da se drugim ljudima i drugim grupama nameće i (nasilno) utiskuje “naš” pogled na svijet i kakav on treba biti. Zapravo je konstanta naše civilizacije da nemamo mjere; isfuravanje fenomena do krajnosti.

 2. Jarčice, jeste, to je to, ali iz perspektive jedne Evropljanke u savremenom dobu.

  Pretpostavljam da se nikad nismo zapitali odakle običaj dizanja vela sa lica mlade pred “prvi” poljubac tokom vjenčanja i u toj “našoj” Evropi? To nam baš izgleda i zvuči romantično, zar ne, odnosno tako su Evropljanke kulturološki programirane.
  A zapravo je ovaj običaj dio iste ustoličene prakse o kojoj pišem, samo ublažen. Želim reći da rečenica iz posta ne odražava fenomen prisutan samo u jednoj Indiji, uključujući sada i Pakistan, na teritoriji stare Perzije, cijelom Arabljanskom poluostrvu, Bliskom istoku (uključujući Izrael i hebrejske ortodoksne prakse), na dijelu afričkog kontinenta; zatim, na teritorijama koje su osvajali (i dio njih zadržali) mongolski narodi, među turkmenskim plemenima, narodima Kavkaza, čak i u Japanu, nego je ovo praksa koja je poznata i u Evropi.
  Čini se da je samo američki kontinent (i Sjeverna i Južna Amerika) bio pošteđen od nje.

  Tačno, to je pitanje potpunog ili gotovo potpunog skrivanja kože. Ti si u svome komentaru iz perspektive jedne Evropljanke tipovala na bijelu boju kože, ali je to zapravo pitanje svjetlije kože (u odnosu na mušku), prosto zbog manje količine rada na otvorenom, pod suncem. Ovu je praksu veoma lako pratiti u Japanu, gdje su generacije žena sistemski potpuno izbjegavale sunce (sjetimo se japanskih predivno oslikanih suncobrana), a jedini razlog zbog kojeg nisu zdravstveno uništile svoj organizam i zaradile osteoporozu je zato što im je ishrana, na svakodnevnoj bazi, bila zasnovana na ribi.

  Znači, šta to znači biti osuđen da se skrivaš – da li u zatvorenim prostorijama, da li pod naslagama tkanine kada si napolju – i da ti se, pride, uredno saopštava da je to za tvoje dobro jer bi te silina muškog nagona, prije ili kasnije, uvalila u probleme?! Lakše je bilo sistemski provesti ovu “preventivnu” praksu na pola populacije (odnosno žena), nego se uhvatiti u koštac s time kako se taj nagon kontroliše i svodi na civilizovanu mjeru. Zapravo, sumnjam da je taj nagon uopšte toliko jak da ga je teško kontrolisati i da su potrebne posebne tehnike koje se moraju učiti i izgraditi. Mislim da je maršalanje tim nagonom jedan od sirovih načina da se dokaže muškost, posebno kada muškarci nastupaju u čoporu.

  Ovo je praksa koja potiče iz vremena prije javljanja monoteističkih religija. Preuzeta je. Mnogi su štetni plemenski paganski običaji javljanjem monoteističkih religija prevladani, ali ovaj nije. Čak je, u jednom dijelu, promovisan kao poželjan, pa i preporučen od samog Boga, što je potpuna laž.

  • Hahahaha, bio bi to svijet trača😃
   Intriga, manipulacija…
   Znaju žene biti izrazito brutalne i bezobrazne na neizravan način, znamo to.

   Nije mi želja živjeti u ženskom svijetu. Želja mi je živjeti u našem svijetu (uključujući i pravo na život i razvoj vrsta biljaka i životinja).
   Mogli bismo, zaista bismo mogli. Ali…

   • Stavi muskarce na jedno ostrvo i zene na drugo, pa prosjecna zena bi umrla ostala ko u savani. Strah me ovoga strah me onoga, panika,plac, ogovaranje indirektno pickasto,sranja,treba uloviti ktokodila zmiju, veliki bi procenta zena plakalo. A nista da se rijesavaju problemi i odmah da je spremna na jebenu akciju.

    Koliko god ovo zvucalo mizagonicno, prednost dsjem muskarcima, licno iskustvo, jer najvise sam kroz zivot prosla sa muskrcima do danas.Rijetke zene su hrabre ko musko. Kad kszem hrabrost mislim na mentalnu cvrstocu, inteligenciju da se rijese problemi brzo,inovativne ideje da se realizuju,snalazljivost i malo objektivnije sagledavanje za rijesavanje problema, i naravno fizicka spremnost. Ne znam evo, mozda imam muskasto razmisljanje al tako ja gledam. Rijetke su sjajne zene koje bi predvodile drustvo, drzavu.

    Licno kako muskaecima ne dozvoljavam da mi seru, ne dozvoljavam ni zenama, pa one mogu srat koliko hoce i pizdit, ali ne zamjeram.
    Evo nasrah.🥸

    • I ja sam se oduvijek više družila i više voljela družiti sa muškarcima. Moj pogled na svijet je da je druženje između muškarca i žene prirodnije i plodonosnije u odnosu na druženja sa istim (s)polom.
     Intimno, potpisujem sve što si rekla, uz konstataciju da pogled drugih na ovu stvar nije i ne mora biti isti.

     A jeste šteta što je žena, kroz istoriju, često bila uskraćena da istražuje svoju hrabrost, pokret i akciju prema spolja, širem svijetu koji je okružuje. Isto kao što su muškarci bili uskraćeni da istražuju svoj unutrašnji svijet, emocije, pa dijelom i empatiju.

  • Hahaha, mudagice🤣🤣🤣🤣
   Zaista si nezamjenjiv na Bloggeru.

   Oh, po tvome karakteru i temperamentu se vidi da su te drage žene odradile odličan posao. Da, da, ovo je kompliment.
   Bićeš super otac, aBd. Ako nađeš adekvatnu partnerku, bićeš i super muž.

Leave a Reply