Ovdje dobro dođe jedan citat.
(hmm, iskreno, čitam jednu knjigu, već duže samo jednu, pa hvatam bilješke usput. sada, nisam sigurna da li je to citat ili nešto što sam zapisala u toj inspiraciji, ali neka bude da je citat, jer ne mogu odijeliti):

Učiniti svijesti nešto sveto, nešto voljno iznad nje, nešto što će je držati u etičkom okviru njene imaginacije; saglasnu da odabere pravac koji je označila korisnim i prosperitetnim, jer će to on, zacijelo, na kraju i postati zbog vjere i posvećenosti.


Prostor dobija formu, okvir, tek kada svijest zađe u nj; do tada zaista ne postoji i to su stari nazivali haosom.

Default image
vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

Articles: 1202

4 0 komentara

Leave a Reply

  1. Jako zanimljivo razmišljanje. Dalo bi se udubit u ovo. Vidiš, ja san bija razmišlja o momentu začeća, kako i kad duša kreira ili oblikuje materiju. Po onome što znamo, život nastaje iz života, i spermij i jajna stanica su živi, ali taj čin kreiranja života, a i duše mi je misterija. Iz onog što znam iz nekih iskustava, svijest/duša nije u prostoru, nego je ona prostor.