Ala ala golupčići, kroz postove prosijava praznična introspekcija. Uživala sam u čitanju posljednja tri jutra.

Ala ala je govorio Emir. Imali smo fine šanse da se skontamo da se nije povukao jer sam u to vrijeme bila prethodno udata, al’ sve nešto shvatam da se namjestilo najbolje što može. Moja snaga ne trpi povlačenja, pa bi to onda bilo mljevenje u Jarčicinom stilu, ali ne i u ideološkoj postavci.
Ala ala je zapravo ukradeno od Groše. To vam je death metal verzija našeg Nekontala.

Rari sam ostala dužna tamnog empatu, pa joj taj razgovor dođem tako što će ga sama sa sobom obaviti nadugo i naširoko.
Zbog Bruta me umalo srce boli, a zbog mjegove djevojčice (što se zajebala) boli i zapravo.
Crystalmeth mi je upriličio zadovoljstvo posljednjim postom o koloritnim stanovnicima njegovog susjedstva; dio o djevojci sa dugom kosom i dugajliji sa pubertetskim brkovima tako je očinski topao. Crystal, brate, Sarajevo te čeka, čuvaj se!
Nema nam Vrtloga, situacija mi se ne sviđa. Ali znam..
Ali znam da će se vratiti i da će biti prosvijetljen i voljen. Da će uspjeti. Da će se totalno spojiti sa sobom.
Sinjoru sve više doživljavam kao Punk Kraljicu. Žena je totalna autentičnost. Spoj bunta, emocije, radničke klase, teškog iskustva. Nema predaje; pravo, nježno i odlučno. Ludilo unutrašnji spoj.
Katran nas rijetko počasti svojim redovima. Ništa nije rekao, a sve je rekao čovjek, duboko i temeljno. Odlično, fali mi takvih tekstova.
Lovicu čekam na uzastopnim druženjima nekad početkom marta, kada mi iz uredskih ladica, kasa i ormara izađu uredske furije. Čovječe, da mi je neko rekao da hrpe postupajućeg papira mogu premašiti moju brzinu neredigovanog pisanja?!
A Selina.. Naljutila sam se na njen post čiji je zadnji pasus Tramvaj nominovao (zgodno je kako je neko u komentarima to nazvao nominacijama). Naljutio me je upravo taj zadnji pasus. Neka, zato, ostane tajna zašto, dok na površinu iskre sparklići, svjetlucavi i tanani poput perja, obaviju sve nas i Selinu u centru tog kruga, jer ona je posebna zbog svoje lude hrabrosti. Lijepe mazalice, krpice i sindrom jedinice; lijepe face, prostori, mirisi i nedato ono što joj se htjelo.. sve je to p. dim za tu ludu hrabrost. Jebooooote.

Ličnost godine definitivno je Jarčica. Krhka dušica moja opremljena oklopima k'o izraelsko vozilo za specijalne namjene. Al’ gura ona i ne odustaje!

Eto ekipa, topite se pod reflektorima decembra, mog mjeseca rođenja.
Još da mi Gracija dođe i da gost227 (toplo je dočekan i alijas) konačno napiše post, gdje bi mi kraj bio.

Kćerka mi je izrasla u prešarmantnu djevojku, totalno sam ponosna. Kako je presnažan taj transfer.
Neka mi je Bog čuva.
I Moju ljubav dragu koji ju je odgojio.

vasionka
vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

Articles: 1210

24 0 komentara

  1. A ja kontam sto ovo nema Vasi. Nesto sam se naviko na te Vasi, ko da si mi komsinca, staaari jaran il tako nesto … Svidja mi se ovo igra nominacija za osobu godine, tj. osobu koja je na neki nacin djelovala na tebe, vjerovatno cu i ja nesta smisliti da slicno napisem 😀 A i tekst mi je zanimljiv, mada tek pola razumijem 😀

Leave a Reply