U meni je on koji ima pitanje fokusa. Smišljanje je igra koja se može koristiti u razne svrhe, a jednu, terapeutsku, može biti opasno kontrolisati.

Fokus je srž ulaska. I centar odvajanja od težine ove stvarnosti, momentalnog djelovanja sa svojim nesagledanim posljedicama. Fokus, kao gladnu životinju za one koji od njega pate, treba pomjeriti na drugo mjesto, a onda i nahraniti.
Poravnanja su doba kada fokus izlazi iz stanja smišljanja u stanje stvarnosti.

On u meni traži radikalna pomjeranja fokusa i ja mu to dajem. Želi ispucati što više potencijala i to jeste uzbudljivo. No, kako je vrijeme u toj praksi odmicalo, shvatam da je dobro imati duža doba poravnanja. Fokus umara i troši i sve ga češće valja zaigrati na tabli teorije, ne mijenjajući, istovremeno, u stvarnoj okolini ništa. Naoko.

Poravnanja su ispunjena slobodnim vremenom, snom korisne slobode. Odsustva iz svijeta rutina i prisustva u stvarnosti na tabli teorije. Prava imena svijetlećih tačaka u njemu koji je u meni saznaju se posredno, igrajući, dodjeljujući note, misao, slova, interpunkcijske znakove. Za sada ga sasvim uspješno držim podalje od simbola i njihovih petlji, energije koju piju i zbog nje otiču i postaju važni. Pazite koje simbole za drugove uzimate. Od primordijalnog doba simboli su virtualni totemi.

Fokus kontrolisano funkcioniše ako mu uskratite kraj. Pitanje postignuća i kreacije i oslobađa i unutra spetljava čovjeka. Dvije referentne tačke su -dosta je- i -ubistvo krivice zbog nezavršenosti-. Zaustavljanje hoda spašava čovjeka od stvarnosne provalije, a tajming, ta tanana umjetnost odabira trenutka u nizu koji često nije pravolinijski nego vrtložan, ipak nahrani postignuće do tačke relativnog zadovoljstva, objektivno mjerljivo spolja.

Zahvalnost se negdje sama javlja, tinja i traje zbog te sposobnosti otkopčavanja procesa. Recimo da sanjam hororičan san i recimo da sam ja subjekat toga sna, ali recimo i da sam, istovremeno, iznad te situacije, svjesna da je ono samo platno na kojem ta druga ja mogu i umrijeti bez posljedica po mene iznad. To je zahvalnost.

Ovo je moj rijetki dnevnični zapis i ne umijem ga drugačije napisati.

Žurba je samo usporavanje događaja u pravoj stvarnosti, ali s određenim rokom do istinskog poravnanja koje nije pitanje rješavanja labirinta u terapeutske svrhe.
Stvarni događaji su u žurbi rijetki.

867249-F7-8-B44-4-FED-855-A-BAA9-DCBFE4-B4

vasionka
vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

Articles: 1213

3 0 komentara

Leave a Reply