In quo totum continetur

Tjerao sam svoga karabajeru u sve u što sam ušao. U vez pahulje, u njen osmijeh, oboljeli bor. U nebo i strašni Had. Gubio sam kožu i namicao nove k’o tragač il‘ bjegunac; ko bi se toga sjetio.

Zaboravljao sam imena, trgovao naukama, zveckao srebrenjacima i orao stijenje.

Samo u sebe nisam zašao.

Jednom, ima tome mjesto u sjećanju, donio me podbodeni karabajera pred Glavu svega i izdahnuo. Uzeo sam luk, a nisam vidio. Slušao sam daljine, a nisam čuo. Pipao sam zemlju, a samo sam propadao.
Padanje me užasnulo, pa sam propadao naopako.
Bio sam nesahranjen leš i brižna majka. Bio sam sin i nada, zvijezda koja prva kraljevstvo svijesti širi i osakaćeni mrav.

Naopako je onda imalo zakonitosti koje sam brže učio.

Evo ti sada govorim da napišeš na svome jeziku. Rasplinuo sam se okolo k’o samac u svemu i svuda. U to me put u sebe doveo. I ne žalim, za ovoliko koliko sam vidio, ali ti kažem i od sebe ostavljam:
Sve se lomi i sastavlja, samo znanje da to u svijet ušiješ nije za ono što svoju vrstu ima. Zato i bježi i ne bježi od sebe. I traži se i nemoj. Uvijek će biti zauvijek; a u tome kako rasteš, da li svoju zvijezdu prvu na obroncima svijesti sagorijevaš,
leži zrno tragedije i pobjede.

I bio sam svuda, sem tamo gdje nije.

Default image
vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

Articles: 1202

4 0 komentara

Leave a Reply